luni, 13 octombrie 2008

Azi am reusit!

Daca sambata am reusit sa evit la cativa centimetri un 4x4 (pentru ca mergea pe linia tramvaiului, pe contrasens, si m-am asigurat doar in drepta - de unde ar fi putut veni un tramvai, nu masini), azi am mai reusit ceva!

Foarte curand va fi amplasat in compania la care lucrez un Colt Verde, cu sprijinul Recolamp si Ziua Verde, nu in ultimul rand, a Umbrelei Verzi. Nu a fost greu sa tratez, dar tot nu pot fi mai putin mandra de asta.

Lucrezi intr-o companie cu oameni interesati recicleze tastatura stricata, mai degraba decat sa o arunce pe ghena? Sau becul, sau casetofonul, telefonul? Sau... alte DEEE? Sunt convinsa ca si tu poti!

Poate ca sunt unii dintre voi care se intreaba de ce ma preocupa atat de mult, oricum nu fac nimic. Eu fac si nu vreau sa o strig in gura mare, dar poate ca te vei mai gandi o data inainte de a arunca ceva pe strada.
Nu-i asa de usor, uneori imi vine sa ma duc la tanarul care trece pe langa mine, aruncand fara jena pachetul gol de tigari sau punga de la chipsuri si sa il trag de manecuta, dar nu cred ca mi-ar fi bine si oricum nu ar invata nimic.
Nu or fi cosuri multe de gunoi, stiu, poate nu imi place nici cand imi golesc buzunarele sau genata si 50% sunt servetele, pungulite sau altele, dar mult mai rau imi pare cand vad gunoiul de pe strada. Si uneori m-am intrebat ce fac cei care matura strazile, trag chiulul?, dar m-am uitat mai bine si nu prea fac asta, ei matura, dar... daca barca ia apa, iti va fi tare greu sa iesi la mal doar scotand apa din ea cu pumnul, poate ar trebui sa incerci sa repari spartura.
Succes!!

Un comentariu:

  1. Buna Miana,
    Felicitari pentru blog si pentru "coltul verde" de la serviciu!Ar fi bine daca mai multi ar avea asemenea initiative.
    Totusi,ideea reciclarii nu este deloc noua pentru romani,caci inainte existau centre si oamenii strangeau maculatura sau sticle,dar intre timp au renuntat(din pacate),probabil din cauza "democratiei" foarte prost inteleasa.

    RăspundețiȘtergere